uw ict assets onder controle
« Back to Events

SAP Roundtable 19 mei

Start:
19 May 2011 11:00
End:
19 May 2011 16:00
Venue:
Zonheuvel
Phone:
0343473500
Address:
Google Map
Amersfoortseweg 98, Doorn, Utrecht, Netherlands, 3941 EP

Grip op uw SAP licenties.

Het is nu meer dan ooit noodzakelijk om de SAP investeringen en het licentiegebruik onder controle te krijgen. Maar zonder deugdelijk en onafhankelijk analysesoftware, is het bijna onmogelijk het licentiegebruik te vergelijken met de afgesloten SAP licentiecontracten.
Indien uw organisatie dit niet regelmatig controleert is de kans groot dat u bij de volgende SAP true-up voor onverwachte hoge uitgaven komt te staan.
Hebt u uw SAP software licenties en contracten onder controle? Hieronder een aantal vragen om u zelf op weg te helpen.

USMM en LAW voldoende?

SAP verlangt dat u jaarlijks telt hoeveel Named Users u per transactie en engine gebruikt. Voor deze true-up heeft SAP twee oplossingen ter beschikking, de transaction USMM en LAW (License Administration Workbench). Deze oplossingen houden echter geen rekening met de niet gebruikte licenties, dubbele gebruikers en over-gelicenceerde gebruikers.

Meer contractmogelijkheden?

Hebt u type gebruikers die tussen limited en professional inzitten? Maak gebruik van onze expertise om te kijken of dit interessant voor u is.

True-up kosten reduceren?

Weet u hoeveel licenties u daadwerkelijk nodig hebt? Te veel aangeschafte SAP licenties kunt u niet meer teruggeven. Weet u welk licentietype benodigd is voor de verschillende gebruikers? Dit is een voorwaarde om overlicencering te voorkomen. Is een professional user nog steeds legitiem om te gebruiken of is het een limited professional gebruiker geworden? Met andere woorden word de gedefinieerde ROL wel optimaal gebruikt?

Referenties

Andere organisaties zijn u voor gegaan, zoals een van de grootste centrale overheden en decentrale overheden, een energiemaatschappij, de grootste bank/verzekeringsmaatschappij.

De wens

Controle

U hebt een volledig inzicht in het gebruik van alle SAP software.

Kosten transparanter

U hebt nu inzichtelijk waar u uw geld aan uitgeeft. Het gebruik van de licentie komt nu overeen met de kosten van de licenties.
Als er door de organisatie bezuinigd moet gaan worden dan kan men beter aangeven hoe dit gerealiseerd kan worden.

Contractvoorwaarden controle

U kunt nu het licentiegebruik vergelijken met de contractvoorwaarden. Oude contracten hebben namelijk andere voorwaarden dan de nieuwe. Wellicht hebt u speciale afspraken gemaakt.

Compliant

U controleert of u voldoende licenties hebt aangeschaft voordat SAP dit zelf controleert. Eventueel kunt u uw SAP infrastructuur aanpassen zonder dat u direct licenties moet aanschaffen.

VNSG congres

Bij het VNSG congres staan wij met een aantal specialisten van Flexera Software. Hier kunt u uw vragen stellen en eventueel een demonstratie bekijken van de oplossing van Flexera Software.

Aanmelden roundtable

Tijdens deze roundtable zal onze SAP specialist u inzage geven hoe SAP dit soort onderhandelingen in gaat. Wij zullen aangeven hoe u zich daar op voor kunt bereiden. Gezamenlijke ervaringen zullen met alle aanwezigen worden gedeeld.  De Roundtable vindt plaats op 19 mei te Doorn en duurt van 11:00 tot 15:30. We hebben maximaal voor 15 personen plek, dus meldt u op tijd aan. U kunt zich aanmelden via email: j.rovers@tobeincontrol.nl

SAP Roundtable

Related posts:

  1. Roundtable SAP License Management
  2. Telecom Expense Management roundtable
  3. Telecom Expense Management Roundtable
  4. Ervaringen met softwarelicenties van SAP en IBM
  5. Presentatie SAP Roundtable